Vragen en antwoorden

De meest gestelde vragen en hun antwoorden !

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest voorkomende vragen. Vindt u het antwoord op vraag niet in deze lijst, stuur ons dan uw vraag via dit contactformulier.

Wat is CranioSacraal Therapie?

Craniosacraal therapie (CST) is een methode met als doel het faciliteren van de autoregulerende mechanismen van het lichaam, via manuele, zachte, respectvolle en non-directieve technieken in een kwalitatief contact met de patiënt. via manuele, zachte, respectvolle en non-directieve technieken in een kwalitatief contact met de patiënt. Het toegevoegd verbaal contact faciliteert de patiënt in zijn bewustzijn van zijn gevoel, zijn spanningen en zijn noden. Facilitatie van het centrale zenuwstelsel, het faciaalsysteem en het craniosacraal systeem spelen hierin een belangrijke rol.

Waar komt CranioSacraal Therapie vandaan?

Dr. John Upledger (1975) heeft de craniosacraal therapie ontwikkeld vanuit de osteopathie, gebaseerd op dezelfde anatomische en fysiologische basis, met integratie van de principes van de humanistische psychologie (Carl Rogers). Hij heeft dit in een geniaal concept gegoten. Geniaal omdat het een praktisch, eenvoudig toepasbaar, holistisch concept is, waarin psyche en lichaam met elkaar in communicatie worden gebracht in éénzelfde therapeutische toepassing.

Waarom kan het belangrijk zijn om een opleiding te volgen, waaraan therapeuten van verschillende beroepen uit de gezondheidszorg en de welzijnszorg deelnemen?

Belangrijk is het delen van visies, van verschillende therapeutische benaderingen, die elkaar vinden in een gemeenschappelijke zoektocht naar welzijn. Daarin kan de CST een link creëren en u supplementaire tools geven voor therapie en somato-emotionele communicatie.

De activiteiten van het UIB

Behalve de basisopleiding, stelt het UIB ook complementaire cursussen-workshops voor, ontworpen om uw kennis en competenties te ontwikkelen als (CST) therapeut.

Moet je tweetalig zijn om de cursus te volgen?

Neen. De cursussen worden vertaald naar het Frans of het Nederlands. U moet dus niet tweetalig zijn. U moet dus niet tweetalig zijn.

Hoe kan ik kennismaken met CST ?

Wij nodigen u uit om deel te nemen aan een informatiesessie. U wordt ook uitgenodigd om deel te nemen aan het volgen van een cursusblok van een CST-cursus. Kijk hiervoor naar de agenda bij data “infodag”. Meer informatie? Het is mogelijk om je in te schrijven op de nieuwsbrief van het UIB via de website, zo blijft op de hoogte van alle activiteiten en het cursusprogramma. Uiteraard kan u ook een sessie CST zelf ervaren bij één van onze gediplomeerde therapeuten.

Hoe kan je inschrijven als je een buitenlandse student bent?

Ben je een Upledger student of gediplomeerde uit het buitenland en je wenst een cursus te volgen bij het UIB, stuur naar een mail naar uibelgium@gmail.com met je gegevens en je aanvraag.